Hoeveel verf heb ik nodig?

Iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens meegemaakt; je begint aan een verfklus en hebt net te weinig verf óf je hebt net dat 2e blik opengemaakt en er blijft veel te veel over. Beide situaties zijn natuurlijk erg vervelend. In deze blog lees je hoe je precies kunt uitrekenen hoeveel verf je nodig hebt voor je verfklus. Hierdoor bespaar je geld, tijd en een hoop frustratie!

Bereken de oppervlakte in m²

Om te berekenen hoeveel verf je nodig hebt, moet je de oppervlakte in vierkante meters berekenen. Een vierkante meter is een vlak oppervlak, zoals een muur of plafond. Je kan uitrekenen hoeveel m² het oppervlak is door de lengte van het oppervlak keer de breedte van het oppervlak te berekenen. Voorbeeld: de lengte van de muur die je wilt verven is 8,2 meter en de breedte is 5,5 meter, dan reken je de m² zo uit: 8,2 (lengte) x 5,5 (breedte) = 45,1 m². Indien deze muur ramen heeft, dan kan je hier apart de oppervlakte van berekenen en deze aftrekken van het totale m².

Hoeveel verf je voor deze oppervlakte nodig hebt, verschilt per merk en soort. Het is daarom belangrijk om de verpakking van het verfblik te bekijken. Hier staat duidelijk op beschreven hoeveel m² je kunt verven met 1 liter verf. Hierbij speelt de dekking van de verf ook een grote rol.

Precies genoeg verf voor iedere klus

Het is dus belangrijk om het aantal vierkante meters te berekenen van hetgeen dat je gaat schilderen. Hoewel er vaak standaardmaten zijn voor bijvoorbeeld kozijnen, raden wij toch aan om het altijd zelf nog eens op te meten. Ook is het belangrijk om na te gaan hoeveel lagen je gaat schilderen. Als je 2 lagen verft, heb je dus ook twee keer zoveel verf nodig. Zo weet je dus precies hoeveel verf je nodig hebt voor jouw klus!

Begin direct aan je klus met verf van Verfaanhuis.nl!

Nu het duidelijk is hoeveel verf je nodig hebt voor jouw verfklus, is het tijd om aan de slag te gaan. In onze webshop vind je allerlei soorten verf voor zowel binnen als buiten klussen. Voor iedere klus hebben wij dus een geschikte verfsoort. Denk hierbij aan het verven van een muur, deur of kozijn. Bovendien bieden wij alle verf benodigdheden aan zoals: afdekmateriaal, schuurmateriaal of afplakmateriaal. Zo kan jij direct aan je klus starten! Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Producten