Grondverf

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Sta je aan het begin van een schilderklus? Binnens- of buitenshuis? Vergeet dan de grondverf niet. Het beschermt de ondergrond die je gaat schilderen en zorgt ervoor dat je verf beter hecht. Daarnaast hoef je van de toplaag waarschijnlijk een laagje minder aan te brengen om het dekkend te krijgen. Meer werk is het aanbrengen van een laag grondverf daarom zeker niet. Je schilderklus wordt er eigenlijk alleen maar makkelijker door en je hebt langer plezier van je werk. 

Ook het eindresultaat met grondverf is mooier. Zo vult grondverf oneffenheden op en hecht je toplaag beter, waardoor het er strakker uitziet. Een goede basis is zeker bij schilderwerk écht belangrijk. Grondverf maakt je schilderwerk onderhoudsarm en verlengt de onderhoudstermijn. 

Wanneer grondverf gebruiken?

Voor bijna al het schilderwerk is het verstandig om eerst een laagje grondverf aan te brengen. Maar het geldt zeker voor het schilderen van nieuwe, kale ondergronden. Denk aan kaal hout, metaal of kunststof of een muur of plafond in een nieuwbouwwoning die nog erg zuigt. Dan heb je echt een of meerdere lagen grondverf nodig om te voorkomen dat de toplaag te snel in de ondergrond trekt. Daarnaast bescherm je dezelfde ondergrond tegen vocht van buitenaf. 

Ook beschadigde ondergronden - denk aan wanden of houten balken met gaten -  kunnen eerst wel een laag grondverf gebruiken. Net als ondergronden die eerder al een likje verf kregen, maar nu in slechte staat verkeren. Door de laag grondverf werk je de oneffenheden in de ondergrond weg, waardoor de toplaag er mooi strak en egaal uitziet. 

Grondverf in verschillende kleuren

Bij grondverf denk je al snel aan een bus witte verf. Toch kun je grondverf ook gewoon in het grijs, zwart, bruin en tal van andere kleuren kopen. Soms is gewoon wit prima, bijvoorbeeld als je het gebruikt voor het plafond. Maar als je voor je muur een rode kleur uitkoos, dan is het wel zo handig om met de grondverf alvast in dezelfde kleur te beginnen. Dan krijg je ook meteen een idee van het eindresultaat en kun je eventueel nog van kleur veranderen als de gekozen kleur toch niet helemaal uitpakt zoals je hoopte.

Grondverf bestellen bij verfaanhuis.nl

Bij verfaanhuis.nl vind je grondverf die je als basis kan gebruiken voor jouw schilderklus. Net als veel andere typen verf, is ook grondverf verkrijgbaar op waterbasis. Dat is vooral bij gebruik binnenshuis erg fijn. Heb je een grondverf op het oog die ideaal is voor jouw klus? Kies dan de kleur en hoeveelheid die je nodig hebt en ga morgen al aan de slag. Want bestel je jouw grondverf voor 14:00 uur, dan heb je het de volgende werkdag al in huis. 

Hulp nodig bij het kiezen van een kleur of krijg je graag wat tips over het gebruik van grondverf? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © 2020-present Verf aan huis, Inc. All rights reserved.