Plamuur

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zitten er oneffenheden, gaatjes of scheuren in de muren, kozijnen of ander houtwerk? Dan is het tijd voor het nodige herstelwerk. Dat doe je met plamuur, en doe je voordat je gaat schilderen. Een extra handeling dus, maar eentje die met de juiste producten echt niet zo moeilijk is als je misschien denkt. Zo heb je voor het opvullen van gaatjes in de muur een andere plamuur nodig als voor gaatjes in houtwerk. En is de ene plamuur sneller droog dan de ander. Het resultaat is wel altijd hetzelfde: een glad oppervlak waar oneffenheden, gaatjes of scheuren niet meer zichtbaar zijn. 

Wat is plamuur?

Plamuur is een relatief zacht middel dat je gebruikt om oneffenheden op muren, kozijnen, houtwerk of staal weg te werken. Ook vul je er ondiepe gaatjes mee op en werk je er scheuren mee weg. Plamuur gebruik je voordat je gaat schilderen, zodat de ondergrond weer glad is. Daardoor heb je na het schilderen weer een mooi egaal eindresultaat. 

Plamuur is niet hetzelfde als vulmiddel. Dat laatste gebruik je voor diepere gaatjes en scheuren. Over het algemeen kan je zeggen dat plamuur geschikt is voor gaatjes en scheuren tot ongeveer 1 mm dik. Moet je meer dan 1 mm vullen, dan kan je beter vulmiddel gebruiken. 

Plamuur aanbrengen

Wanneer je gaat plamuren, moet je vooraf een aantal voorbereidingen treffen. Zo is het belangrijk om naast plamuur ook plamuurmessen in huis te halen. Een breed plamuurmes gebruik je om een beetje plamuur op klaar te leggen. Met een kleiner plamuurmes breng je het plamuur vervolgens op de muur, het hout of staal aan. 

Dat aanbrengen is niet heel moeilijk. Het is vooral belangrijk om voldoende plamuur op het plamuurmes te hebben. Vervolgens zet je het mes in een hoek van 45 graden tegen de muur, net boven de plek waar je plamuur wilt aanbrengen. Daarna trek je het plamuurmes over de oneffenheid, het gaatje of de scheur. Het overtollige plamuur moet je meteen weghalen. Met een schuurpapiertje maak je de plamuur na het aanbrengen extra glad. 

Plamuur kopen bij verfaanhuis.nl

Bij verfaanhuis.nl vind je plamuur voor het wegwerken van oneffenheden, gaatjes en scheuren in muren, houtwerk en staal. De plamuur droogt snel en is ideaal om voor het schilderen te gebruiken. Kies de hoeveelheid die je nodig hebt en ga morgen al aan de slag. Want bestel je jouw plamuur voor 14:00 uur, dan heb je het de volgende werkdag al in huis. Hulp nodig bij het bestellen van plamuur of wil je meer weten over de plamuur die je voor jouw klus nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag. 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © 2020-present Verf aan huis, Inc. All rights reserved.