Soft Distemper

Vanaf € 153,00
Nog %1 beschikbaar
cadeau

Bij aankoop van een blik muurverf van 2,5 L of meer altijd een gratis roller

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen
  • Vanaf € 40,- gratis bezorgd
  • Achteraf betalen
  • Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, dezelfde dag nog verstuurd!
  • Altijd persoonlijk contact
  • Inspireer uzelf in onze showroom
  • Uw groothandel in exclusieve merken

Soft Distemper is het perfecte product voor het schilderen van ademende, dampdoorlaatbare kalk- en stuclagen. De Soft Distemper is een poederachtige finish en wordt gebruikt om details op een bijzondere manier te accentueren.

Productomschrijving:

Dekking: Tot 65 m2 per 5 liter per deklaag, afhankelijk van de dikte van de aangebrachte laag en de porositeit van het oppervlak. 

Droogtijd: 1-2 uur stofdroog. Hard na één nacht drogen.

Overschilderbaar: Met één laag wordt gewoonlijk een goede afwerking bereikt.

Verdunnen: Alleen water indien nodig.

Glansgehalte: 2%

Beschikbaarheid: In blikken van 5 liter in een selectie van Farrow & Ball kleuren, raadpleeg de Farrow & Ball
kleurenkaart of kijk op onze website voor het volledige assortiment. 

Gebruik: Een eenvoudige, traditionele distemper vervaardigd met natuurlijke harsen voor een matte, poederachtige afwerking. Het product laat plafonds ademen en is geschikt voor gebruik op fijn schuurwerk omdat het details prachtig tot hun recht laat komen.

Voorbereiding: Geen grondverf nodig. Zorg dat de oppervlakken in goede staat, schoon, droog en vrij van aarde, vet en ander vuil zijn. De verf kan gaan schilferen of bladderen als deze op onvaste verflagen wordt p onvaste verflagen wordt aangebracht.

Raadpleeg voor meer informatie over oudere of historische gebouwen ons Gegevensblad betreffende Het Decoreren van Historische Gebouwen.

Nieuwe oppervlakken: aanbrengen op kaal pleisterwerk dat vrij van zout is. Nieuwe kalkpleisteroppervlakken dienen volledig gecarbonateerd te zijn en gedurende 4-5 weken uit te harden voordat het product wordt aangebracht.

Oppervlakken die reeds met een distemper zijn behandeld: Was de oude distemper grondig af, schenk deld
hierbij speciale aandacht aan de holtes van delicate lijstwerken, en laat het oppervlak drogen.

Reeds geverfde oppervlakken (moderne deklagen): Het product is niet geschikt voor gebruik op oppervlakken die al met een moderne deklaag, zoals bijvoorbeeld gloss of eggshell, zijn behandeld. Verwijder voordat u met schilderen begint alle oude verflagen. Plafonds van pleisterwerk met zoutproblemen zullen vlekken gaan vertonen en de verf zal gaan bladderen; het gebruik van Soft Distemper laat de muren ademen en zorgt dat het probleem onder
controle wordt gehouden.

Structureel beschadigde oppervlakken: Repareer scheuren of los pleisterwerk of vul deze met een geschikt vulmiddel. Farrow & Ball raadt het gebruik van moderne vulmiddelen op pleisterwerk af omdat deze middelen vocht vasthouden en te hard zijn; dit kan leiden tot scheurvorming en ongelijkmatige poreusheid bij het schilderen.

Aanwijzingen: De traditionele aard van deze finish maakt Farrow & Ball Soft Distemper ongeschikt voor het
aanbrengen van lagen moderne verf. Traditioneel vervaardigde lijmverf met gebruik van traditionele pigmenten levert onvermijdelijk kleurvariaties op. De kleur verschilt ook naargelang het oppervlak waarop hij wordt aangebracht. De porositeit en het vochtgehalte van het oppervlak beïnvloeden de kleur en kunnen leiden tot
kleurverschillen.

Verdunnen: Wij raden u aan tenminste 10% water toe te voegen aan pure Soft Distemper. Voor gebruik op
plafonds met een ongelijkmatige porositeit is het wellicht nodig het product meer te verdunnen; dit bevordert de vloeigraad en minimaliseert verschillen in kleur en toon. Als het product met meer dan 10% verdund wordt, zal de kracht van het bindmiddel afnemen. Roer lijmverf altijd om voordat u er water aan toevoegt.

 

Meer informatie
Glansgraad Mat
Merk Farrow and Ball
Rendement m2 per L 12
WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © 2020-present Verf aan huis, Inc. All rights reserved.