Beits

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Heb je houten meubels, deuren, vloeren of een schutting die je goed wilt beschermen? Tegen invloeden van buitenaf of intensief gebruik? Dan is het aan te raden om ze af te werken met een laagje beits. Daardoor blijft je houtwerk langer mooi. En het gaat ook langer mee. Dat betekent dat het minder snel aan vervanging of een nieuwe laag beits toe is. 

Met beits ga je voor een transparante of juist extra dekkende laag die gedeeltelijk in het hout dringt. Het geeft je houtwerk een mooie uitstraling en heeft een vochtregulerende werking. Daarom kan het vocht er wel uit, maar niet in. Je zorgen maken over het morsen van vloeistof of regen is daarom niet nodig.

Dekkende of transparante beits

Beits kun je dekkend of transparant kopen. Wil je de kleur, nerven en structuur van het hout na het aanbrengen van de beits nog steeds goed zien? Dan kies je voor transparante beits. Dat geeft wel de beschermende laag je die je wilt hebben, maar je behoudt het karakter van het hout. Transparante beits is er wel in verschillende tinten, waardoor je een houten kast op een natuurlijke manier een tint lichter of juist donkerder maakt.

Wil je jouw houtwerk een nieuwe look geven? Dan heb je dekkende beits nodig. Daarmee geef je oud of verkleurd hout een nieuwe look. Een oude vloer, een verkleurde kast of beschadigde kozijnen? Met een laag dekkende beits in een kleur naar keuze zien ze er weer als nieuw uit. 

Hoe moet je beits aanbrengen?

Voor het beitsen moet je een paar voorbereidingen treffen. Zo moet het houtwerk dat je gaat beitsen vet-, stof- en vuilvrij zijn. De beits breng je daarna aan met een kwast, spons of verfroller. Het aanbrengen van de beits doe je in de richting van de houtnerf. Beits breng je in meerdere lagen aan. 

Voordat je de beits aanbrengt, moet je kijken hoeveel beits je per m² nodig hebt. Voor de eerste laag heb je meer beits nodig dan de volgende laag. Dat komt omdat het hout daar meer van opneemt. Zorg ervoor dat er tussen het aanbrengen van de eerste en tweede laag minimaal 24 uur zit. Dan heeft de eerste laag genoeg tijd om te drogen.

Beits kopen bij verfaanhuis.nl

Bij verfaanhuis.nl vind je beits voor al je houtwerk binnen- en buitenshuis. Want voor houtwerk dat altijd binnen of overdekt is, heb je andere beits nodig dan voor buitenmeubels of schuttingen. Kies de kleur en dekking die je voor jouw houtwerk nodig hebt en ga morgen al aan de slag. Want bestel je jouw beits voor 14:00 uur, dan heb je het de volgende werkdag al in huis. 

Hulp nodig bij het kiezen van een kleur of twijfel je over de beits die je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © 2020-present Verf aan huis, Inc. All rights reserved.